/

6 redenen om een tuinoverkapping te nemen 

Een overkapping in de tuin, steeds meer mensen kiezen ervoor. Wij geven je 6 redenen om ook een tuinoverkapping te nemen. Lees je mee? 

1.    Ook in de winter genieten 

De winter is vaak een periode dat we maar weinig buiten komen. Maar de winter heeft juist iets gezelligs, en alleen omdat het iets kouder is blijf je toch niet binnen zitten? Heb je een tuinoverkapping, dan ga je waarschijnlijk vaker in de tuin zitten ook in de winter. Je zit uit de wind en met een paar kleedjes kan je het heerlijk warm maken. Maar je kan iets luxer gaan door een kachel in je tuinoverkapping te zetten. 

2.    Voor de zonnepanelen 

Mag jij geen zonnepanelen op je dak plaatsen of vangen ze op het dak van jouw huis niet genoeg zon? Dan kan je ook jouw overkapping gebruiken voor de zonnepanelen. Je ziet ze natuurlijk niet liggen vanaf de onderkant en je kan ze veel makkelijker schoonmaken dan wanneer ze op het dak liggen. Dit is een extra reden om zo’n prachtige tuinoverkapping te plaatsen. 

3.    Tuinmeubelen laten staan 

Wat een gedoe is het toch altijd om je tuinmeubelen te verplaatsen bij slecht weer. Je loopt steeds heen en weer met al je kussens en de drempel is veel groter om even lekker buiten te zitten. Met een tuinoverkapping kan je alles gewoon het hele jaar door buiten laten liggen. Mocht je toch bang zijn voor vocht, waarom plaats je dan niet een extra glazen pui in jouw overkapping, dan wordt het een ware tuinkamer. 

4.    Meer schaduw in de zomer

We klagen in de winter dat het te koud is en in de zomer dat het te warm is. Wij Nederlanders zijn eigenlijk nooit helemaal tevreden. Maar met een goede tuinoverkapping kan je een natuurlijke schaduwplek creëren. Zorg daarnaast voor nog wat extra beplanting zodat je heerlijk uit de zon kan zitten op een warme dag. Wanneer je een sedumdak maakt op je tuinoverkapping dan wordt het nog veel koeler in de zomer. 

5.    Voor de natuur 

Het klinkt misschien gek, want je haalt waarschijnlijk een aantal planten weg uit je tuin voor de overkapping. Maar doordat je langer en vaker buiten kan zitten geniet je meer van de natuur. Ook kan je de natuur een handje helpen met een sedumdak. Dit is weer goed voor bijen en insecten. In de tuinoverkapping zelf kan je ook kiezen voor beplanting dat bijvoorbeeld laag groeit. En zorg voor extra klimop aan de zijkanten van je tuinoverkapping om hem zo natuurlijk mogelijk te maken.

6.    De gezelligheid 

Maar de echte reden voor het plaatsen van een tuinoverkapping is toch wel de gezelligheid. Je kan in de avonden lekker een muziekje afspelen in de tuin ook wanneer het regent. Daarnaast kan je vrienden en familie vragen om langs te komen bij je in de tuin. Hang gezellig lampjes op en maak het mooi sfeervol, dan kan het een echte verlenging worden van jouw eigen woonkamer.