/

De Beste Trampolines van 2023 op een rij

Jij bent op zoek naar een trampoline, en wilt natuurlijk een veilige trampoline. Wij gaan je hier helpen de beste trampoline voor in jouw tuin te vinden. Springen op een trampoline vinden zowel grote als kleine kinderen leuk, zelfs veel volwassenen kunnen de verleiding niet weerstaan. Het is een heerlijke manier om energie kwijt te kunnen. Je zult zien dat kinderen steeds vaker en meer buiten spelen. Kinderen kunnen op een eenvoudige en leuke manier hun energie goed kwijt.

Wil je een trampoline in je tuin zetten? Dan kijk je natuurlijk even rond wat er allemaal te koop is. Als het gaat om trampolines, dan is het aanbod best groot. Er zijn veel trampolines, van goedkoop tot heel duur. Ga je voor veiligheid en kies je voor een trampoline met net? Of graaf je een gat in de grond zodat je een trampoline in de grond kunt plaatsen? De maat van je tuin bepaalt voor een deel wat voor soort trampoline je er kunt neerzetten. Een trampoline die rechthoekig is, past vaak gemakkelijk in een hoekje van je tuin. Is je tuin niet zo groot, dan kun je kiezen voor een trampoline van een klein formaat. Heb je nog nooit eerder een trampoline gekocht? Kijk dan zeker even in onze Koopgids. Daarin kun je namelijk lezen wat belangrijk is bij de aankoop van een trampoline. Interesse? Lees dan verder!

De top 6 beste trampolines van 2023:

Omdat we deze lijst zo compleet mogelijk wilden maken, hebben we er voor geprobeerd te zorgen dat er van alles wat in deze lijst opgenomen is. Van goedkoop tot wat duurder, van ingebouwde tot vrijstaande: alles komt voorbij. Zo weet je zeker dat er iets voor je bij zit!

BERG trampoline Ultim Champion Inground 330

De BERG Ultim Champion is een rechthoekige in-ground trampoline. De afmetingen van deze trampoline zijn van 330 x 220 cm. Het springcomfort is uitstekend. Rechthoekige trampolines geven de springer de beste controle over de sprong, daardoor wordt rechthoekig vaak als plezierigst ervaren.

Bij deze trampoline van BERG kun je de gehele lengte goed gebruiken. Door de vorm past deze trampoline in bijna elke tuin. De Airflow springmat is 50% meer luchtdoorlatend ten opzichte van de standaard springdoeken van BERG. Je ervaart dankzij de Airflow minder weerstand van de lucht, waardoor je hoger kunt springen. De trampoline is belastbaar tot 100 kg. Het randkussen heeft met 30 mm een fijne dikte. Niet de goedkoopste, maar dus wel een hele betrouwbare en goeie keuze!

Interesse in deze trampoline? Kijk dan hier.

Etan Inground Hi-Flyer Trampoline

De Etan Inground Hi-Flyer is een premium trampoline voor een sterke prijs. Hij wordt geproduceerd in Europa en er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Dankzij het Diamond Systeem (de springveren zijn met een triangel gemonteerd) worden sprongen gelijkmatig geactiveerd. Dit komt het springcomfort ten goede van grote als ook kleine kinderen. Kleine kindjes hebben minder gewicht, waardoor sommige trampolines te weinig meegeven = niet zo leuk dus.

De Etan heeft dit probleem op een leuke en veilige manier opgelost. Springen op deze trampoline is daarom leuk voor iedereen. Het randkussen is van Gold kwaliteit, dat wil zeggen dat het een dikte heeft van 30 mm. De beschermrand bevat een extra binnenrand die bescherming biedt voor de handen en voeten. Deze trampoline is verkrijgbaar met een groene en grijze rand.

Interesse in deze trampoline? Kijk dan hier.

Akrobat Primus Flat Trampoline 

Wil jij een professionele trampoline aanschaffen voor je kinderen of misschien wel voor jezelf? Dan is de Akrobat Primus Flat Trampoline een uitstekende keuze. Deze kost dan misschien wel meer dan 1.200,- euro maar dan heb je wel één van de beste trampolines in huis. Dit is een In Ground trampoline wat betekent dat je hem moet ingraven in de grond. Hiervoor heb je dus wel een tuin nodig waar je makkelijk in kan graven. 

Het is een best grote trampoline van 380 x 250 cm. Hij heeft een fantastische sprongcapaciteit. Dit komt onder andere doordat de eigenschappen geweldig zijn. De trampoline is erg geliefd bij beginnend topatleten. Hij is voor 70% luchtdoorlatend en doordat je een gat hebt gegraven in de tuin zal regenwater niet blijven liggen. Daarbij zorgt de Akrovent Springmat voor een extra bescherming in de randen. 

Intresse in deze trampoline? Kijk dan hier  

Funfit trampoline met net en ladder

Met Funfit haal je een grote trampoline in huis, deze heeft een diameter van 252 cm. De randkussens zijn 25 mm dik. De Funfit trampoline wordt geleverd inclusief veiligheidsnet. De trampoline is belastbaar tot maar liefst 100 kg. Meerdere kindjes of een kindje en volwassenen kunnen er dus veilig op springen. De trampoline staat op 3 grote U-poten, waardoor hij erg stabiel en stevig is. De trampoline kan dan ook tot wel 120 kilo dragen! De stabilisatoren zorgen ook voor een extra grote stabiliteit. Het veiligheidsnet verhindert het gevaarlijk vallen van de trampoline en de randafdekking voorkomt verwondingen aan de trekveren.

Een goed betaalbare trampoline dus met veel veiligheidsmaatregelen. Een goeie keuze!

Interesse in deze trampoline? Kijk dan hier.

Salta Comfort Edition 396cm – Trampoline

De Salta Comfort is een grote, stevige en relatief makkelijk op te zetten trampoline. Hij heeft een diameter van 396 cm. Net als bij alle andere trampolines is dit inclusief de randkussens. De randkussens hebben een fijne dikte van 30 mm. De trampoline is belastbaar tot 120 kg. Lees voordat je begint met opzetten de handleiding goed door, of bekijk het filmpje op de website van Salta. Dit zal je veel tijd besparen en kun je eerder springen.

Een klein nadeel: de ristopening zit wat laag. Voor kleine kindjes geen probleem, grotere kinderen en volwassen moeten wat meer hun best doen om op de trampoline te komen.

Interesse in deze trampoline? Kijk dan hier.

Trampoline met Veiligheidsnet en Ladder

Deze trampoline is naast heel betaalbaar ook nog eens van goeie kwaliteit. Hij is stevig en veilig, wat natuurlijk de belangrijkste kenmerken zijn van een trampoline!

Wat wel een nadeel is, is dat de handleiding die erbij geleverd wordt niet heel duidelijk is als we de recensies moeten geloven. Het kan daarom wat lastiger zijn om de trampoline op te zetten, maar als hij eenmaal staat heb je daar natuurlijk geen last meer van.

Ook is de trampoline niet super groot, dus is het handig om een grotere maat aan te schaffen indien je grotere kinderen hebt of er meer mensen tegelijk gebruik van zullen maken.

Interesse in deze trampoline? Kijk dan hier.

Beste Koop Gids: Waar op letten bij de aanschaf van een trampoline?

Er zijn een paar punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe trampoline:

  1. Het gewicht van de personen die van de trampoline gebruik gaan maken. Het maximale draaggewicht verschilt namelijk per trampoline.

Wanneer er maar een kind per keer op de trampoline zal gaan springen, is er niet zoveel gewicht voor nodig. Maar als jouw tuin de plek is waar alle buurtkinderen altijd samenkomen, dan is de kans groot dat er vaak meerdere kinderen tegelijk op zullen springen. Je hebt dan vanzelfsprekend een trampoline nodig die meer gewicht kan houden! Voor de zekerheid kun je dus altijd het beste gaan voor een trampoline die veel gewicht kan houden. Dan neem je tenminste geen risico’s!

  1. De ruimte die je beschikbaar hebt voor een nieuwe trampoline.

Bij de aankoop van een trampoline moet je uiteraard letten op de afmetingen. Heb je kleine kinderen dan kan je wellicht nog af met een kleinere trampoline, maar vergeet niet dat je kinderen groeien. Wil je een tijdelijke investering doen en later eventueel nog een andere trampoline kopen, dan kan je met een kleintje volstaan in het begin. Feit blijft dat een grotere trampoline meer springplezier geeft.

Hoe groter de trampoline hoe meer springplezier met vriendjes en vriendinnetjes. Bij een kleine trampoline is het niet verantwoord om er met meerdere kinderen op te springen. Toegegeven, ook bij een grote trampoline moet je opletten, maar met een trampoline vanaf ongeveer 3 meter doorsnede kunnen er makkelijker meer kinderen op springen. Let wel op: Er mag officieel maar door één persoon op een trampoline worden gesprongen.

Ook de afmetingen van je tuin zijn wellicht van belang bij de aankoop en keuze van de trampoline. Hoe groter je tuin des te makkelijker kan je waarschijnlijk ook een grote trampoline kwijt.

  1. De ondergrond waarop de nieuwe trampoline geplaatst gaat worden en of hij wel of niet ingegraven gaat worden.

Het ingraven van je trampoline kan veel voordelen hebben. Het is vaak veiliger, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over het vallen van de trampoline. Het ingraven van een trampoline kost wel wat moeite, en je moet er natuurlijk de juiste ondergrond voor hebben. Ook kun je hem dan niet meer verplaatsen. Let daar dus op!

  1. Of een veiligheidsnet noodzakelijk is. We adviseren dit altijd toe te passen en vooral wanneer de ruimte rondom de trampoline gering is.

Het kiezen voor een veiligheidsnet hangt van enkele factoren af. Hoe oud zijn je kinderen bijvoorbeeld? Hebben ze al vaker op een trampoline gesprongen? En misschien wel het allerbelangrijkste: zit de trampoline ingebouwd in de grond of staat hij op poten? Indien hij hoog boven de grond staat, is een net nooit overbodig. Ongelukken zitten in een klein hoekje, dus wij raden aan om geen risico’s te nemen en voor een veiligheidsnet te kiezen indien mogelijk.

Ook in veiligheidsnetten en de bevestiging ervan zit veel verschil. Als je voor veiligheid gaat, dan kies je ook een betrouwbaar net waar je kind niet zomaar doorheen ‘hangt’.

  1. Of je voor een ronde of rechthoekige trampoline moet kiezen.

Een ronde trampoline neemt meer ruimte in beslag dan een rechthoekige trampoline. Een belangrijk argument waar je op moet letten bij de aankoop van je trampoline. Vanwege de ruimte komt de laatste variant steeds vaker in beeld. Met name in modernere tuinen met strakke vormen past deze trampoline erg goed. Bij een rechthoekige trampoline is er meer balans bij je kind vereist, en dus moet je hierop letten bij het kiezen van het aantal veren dat de trampoline moet hebben.

Na de aanschaf van de trampoline: wat te doen?

De meest geschikte trampoline is aangeschaft en geleverd. Nu komt de volgende klus: de trampoline in elkaar zetten en plaatsen. Dit kost wel wat tijd, helemaal wanneer de keuze is gevallen op een ingraaf trampoline met veiligheidsnet. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen want we geloven (en beloven) dat iedereen met een beetje goede wil een trampoline kan monteren en plaatsen!

Bij de trampoline wordt een handleiding geleverd om deze in elkaar te zetten. Wanneer de handleiding wordt gevolgd is het een koud kunstje om de trampoline op correcte wijze te monteren.

Gebruik van een trampoline

Aangezien we gedurende de helft van het jaar (redelijk) slecht weer hebben, is het aan te raden om de trampoline niet het hele jaar door buiten te laten staan. Je kunt dus voor een inklapbare trampoline kiezen die je eenvoudig op zonnige dagen kunt uitklappen. Op de andere minder mooie dagen houd je de trampoline gewoon in garage. Let er wel op dat het ook in de ingeklapte positie een plek kan vinden in de garage.

Een trampoline op poten staat echter steviger. Deze soort trampolines zal je moeten monteren. Een trampoline op poten kan voor een langere tijd buiten blijven. Zodra het winter wordt, dan zal je de trampoline wel weer uit elkaar moeten halen. Gedurende de tijd dat het springtoestel buiten blijft, kun je hem optimaal beschermen door hem te bedekken met een afdekhoes.

Kies je voor een trampoline die je moet ingraven, dan wordt het een vast onderdeel van de tuin. Er is dan geen sprake van klimmen op een trapje, maar alleen een opstapje. Een klein nadeel van een ingegraven trampoline, is dat het erg veel tijd en moeite kost om de trampoline in te graven. Hoe groter de trampoline, hoe meer inspanning het kost.

Veiligheid

De kwaliteit en veiligheid van de trampoline hangt af van een aantal onderdelen:

Frame: de veiligheid van de trampoline wordt al bepaald door het frame, het onderstel van de trampoline. Een goed frame heeft een buisdikte van 1,6 tot 3 millimeter dik. Daarnaast dient het frame gemaakt te zijn van (roestvrij) staal. Wanneer het frame roestplekken begint te vertonen, verlies het stevigheid en daardoor veiligheid.

Veren: de veren bepalen hoe goed een trampoline veert tijdens het springen. Hoe langer de veren, hoe beter de kracht van de sprongen opgevangen kan worden.

Trampolinerand: de trampolinerand wordt over de veren heen bevestigd. Wanneer je kind onverhoopt te ver naar de rand springt en op de veren terecht komt, dient de veiligheidsrand ter bescherming van de trampolineveren én voorkomt dit pijnlijke voeten bij de kinderen. Hoe dikker en breder de veiligheidsrand, hoe beter de bescherming. De veiligheidsrand van de trampoline is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Veiligheidsnet: een veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline af vallen. Bij trampolines op poten is een veiligheidsnet een vereiste.

Springmat: een springmat gaat vaak jarenlang mee. Je dient er echter wel goed mee om te gaan. Springen met schoenen of huisdieren meenemen op de trampoline is niet zo’n goed idee. Wanneer er gaatjes in de springmat komen, gaat de veiligheid ervan achteruit.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen komt er aardig wat kijken bij het uitzoeken en aanschaffen van een trampoline. Let vooral goed op de veiligheid, prijs/kwaliteitverhouding en de grootte. Hopelijk heeft onze top 5 lijst en koop gids je kunnen helpen bij het maken van de keuze. Succes!