/

Ontdek de voordelen van dubbel glas

low angle photography of building
Photo by Scott Webb on Pexels.com

Vroeger waren woningen voorzien van enkel glas. Dit komt tegenwoordig nauwelijks meer voor, omdat het enkele glas vervangen is voor dubbel glas. En dat is niet voor niets. Dubbel glas heeft veel voordelen ten opzichte van enkel glas. Ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder en kom erachter!

Perfecte geluiddemping

Het eerste voordeel van dubbel glas is de goede demping van het geluid. Dubbel glas is twee keer zo dik als enkel glas, waardoor het glas veel minder geluid doorlaat. Dubbel glas werkt dus geluiddempend. Ideaal als je in een drukke buurt woont, waar je vaak last hebt van geluidoverlast. Of als je zelf graag luistert naar luide muziek natuurlijk. Wat de reden ook is, met dubbel glas kun je ervan uitgaan dat het geluid een stuk beter wordt tegengehouden dan bij enkel glas.

Goede isolatiewaarde

Een groot voordeel aan dubbel glas is de goede isolatie. Isolatie is erg belangrijk voor de temperatuur in de woning. Je kunt ervoor kiezen om de spouwmuur te voorzien van isolatiemateriaal, maar om een optimaal resultaat te krijgen zijn geïsoleerde ramen ook belangrijk. Het zou immers zonde zijn wanneer het glas alle warmte weer doorlaat naar buiten. Een ander voordeel van goed geïsoleerde ramen, is dat er veel minder CO2 wordt uitgestoten in vergelijking met enkel glas.

Optimaal wooncomfort

Slecht geïsoleerde ramen laten veel warmte door naar buiten en veel koude lucht door naar binnen. Dit beperkt het wooncomfort. Het is natuurlijk vervelend als je steeds een koude luchtstroom voelt in huis. Daarnaast valt daar ook niet tegen op te stoken. Je kunt beter kiezen voor dubbel glas met een ventilatierooster. Dit rooster kun je openschuiven als je behoefte hebt aan frisse lucht en dichtschuiven als je het koud krijgt.  

Investering in de woning

Voor het vervangen van enkel glas voor dubbel glas, heb je een budget nodig. Misschien geef je het geld liever uit aan iets anders, maar het is wel de moeite waard om over na te denken. Als je investeert in dubbel glas, investeer je ook in de woning. De waarde van een woning met dubbel glas is namelijk veel hoger dan een woning met enkel glas.

Kies voor dubbel glas

Ben je na het lezen over de voordelen van dubbel glas enthousiast geworden? Logisch! Enkel glas zorgt tegenwoordig voor een hoge energierekening. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant. Deze partij heeft een groot assortiment aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas. Zo weet je zeker dat er altijd iets bij zit wat bij jouw woning past! Voor meer informatie over dubbel glas kun je contact opnemen met de klantenservice. De medewerkers helpen je graag en adviseren je over de mogelijkheden.