Alles wat je moet weten over Autotransporter

Je hebt een voertuig die je moet vervoeren maar je weet niet welke aanhanger je ervoor nodig hebt? Een autotransporter is gespecialiseerd in het vervoeren van, je raad het al, auto’s. Een autotransporter en multitransporter zijn eigenlijk bijna hetzelfde op de borden na, bij de multitransporter zijn de borden uitgerust en bij een autotransporter zijn de borden vervangen door een 10 cm hoge reling rondom. Deze reling is super handig bij het vastzetten van de wielen van het te vervoeren voertuig.

Laadvloerhoogtes autotransporter

De oprijhoek van een autotransporter wordt (mede) bepaald door de laadvloerhoogte. De standaard laadvloerhoogtes zijn 56, 63 & 72 cm, maar daarnaast zijn er nog wel meer laadvloerhoogtes om de oprijhoek te verkleinen. Met een autotransporter waarvan de wielen naast de laadvloer zitten kan de laadvloerhoogte nog meer dalen wat weer zorgt voor meer stabiliteit op de weg.

Let op of er oprijplaten bijgeleverd worden!

De ideale wegligging creëer je met de combinatie van 13 inch wielen en een laadvloerhoogte van 63 cm. Als je een autotransporter koopt met de wielen onder de laadvloer, kan je gebruik maken van het hele laadoppervlak. Dit heeft geen nadelig effect op de laadvloerhoogte aangezien deze varianten vaak in meerdere laadvloerhoogtes verkrijgbaar zijn.

Autotransporter met kantelbare laadvloer kopen?

Wil jij een zo laag mogelijke oprijhoogte? Neem dan een autotransporter met kantelbare laadvloer, deze maken de oprijhoek minimaal. Bij de kantelbare autotransporter uitvoering vormen het chassis van de laadvloer en het frame twee aparte onderdelen, hierbij wordt de laadvloer hydraulisch gekanteld. Dit maakt de oprijhoek laag en dit is ideaal bij het op- en afrijden van jouw voertuig.

De Hulco Carax heeft zijn eigen manier van gekanteld zijn, deze heeft namelijk een knik in de achterkant van de laadvloer. De knik in deze autotransporter verlaagd de laadvloerhoogte en verkleint de oprijhoek, je hebt bij de Carax nog wel oprijplaten nodig. Wij raden je wel aan een kantelbare autotransporter te nemen als je deze veel gaat gebruiken, het maakt het op- en afrijden namelijk een stuk gemakkelijker.

Autotransporter huren of leasen

Wil je niet meteen teveel uitgeven aan een autotransporter, dan kan je een kijkje nemen naar de lease van een autotransporter. Hierbij betaal je een termijnbedrag tot de autotransporter afgelost is. Voor meer informatie over het leasen van autotransporters kan je een kijkje nemen op de website van Aanhangwagendirect.

Ook kan je bij Aanhangwagendirect een autotransporter huren, dit is een Anssems ECO autotransporter met een laadvermogen van 2000 kg en afmetingen 400 x 188 cm. Deze optie is ideaal als je jouw autotransporter maar een dag of dagdeel nodig hebt, ook kan je deze langer huren dus een week of zelfs maand. Voor het huren van deze autotransporter moet je in bezit zijn van een BE-rijbewijs.

Meer autotransporter informatie

Heb jij nog hulp nodig bij het zoeken naar de juiste autotransporter? Of heb jij een vraag over de opties? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zijn de specialist op het gebied van aanhangers en aanhanger onderdelen.