3x soorten tuinafscheidingen voor je tuin

yellow and red tulip flower plant beside white fence
Photo by Kristina Paukshtite on Pexels.com

Erg zijn verschillende soorten afrasteringen voor je tuin, met elk hun eigen voor- en nadelen. In deze blog lichten we enkele van de populairste soorten omheiningen voor je tuin toe, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je tuin. Lees snel verder en bekijk de opties!

Houten schutting

Een van de populairste soorten omheiningen is een houten omheining, ofwel een houten schutting. Schuttingen worden gemaakt van cederhout of druk behandeld grenenhout. Beide materialen voor schuttingen zijn rotbestending, wat betekent dat ze met wat zorg en onderhoud een langere levensduur hebben. Een nadeel van houten hekwerk is dat het erg gevoelig is voor elementen als harde wind of regen. Houten schuttingen zijn ook leuk te versieren met verlichting, bloemen en planten! Houten hekken zijn daarentegen ook relatief eenvoudig zelf te installeren als je handig bent met gereedschap. Wanneer je liever het hekwerk voor je laten plaatsen kan Hekwerkonline hierbij helpen.

Schermen van vinyl

Wanneer je op zoek bent naar een optie die weinig tot geen onderhoud nodig heeft, is een vinyl omheining misschien een goed idee. Vinyl omheiningen zijn gemaakt van PVC kunsttof en kunnen het uiterlijk van hout nabootsen, zonder dat het vereiste onderhoud hierbij komt kijken. Vinyl omheiningen zijn bestand tegen dieren en insecten schade. Daarnaast zal PVC niet vervagen of verkleuren na verloop van tijd. Het enige nadeel van een vinyl hek is dat het niet zo sterk is als een houten of metalen optie, waardoor het misschien niet de beste optie is als je in een gebied woont met veel wind of zware weersomstandigheden.

Gaasomheining

Een ander populair type hekwerk is een hekwerk van gaas. Gaashekwerk is gemaakt van staal en bestaan uit verweven gaas die een ruitvormig of vierkant patroon creëren. Gaashekken worden meestal gebruikt in commerciële of industriële omgevingen, maar ze kunnen ook gebruikt worden in een tuin. Een voordeel van gaashekwerk is dat ze erg sterk, duurzaam en betaalbaar zijn. Een nadeel is echter dat ze niet aantrekkelijk zijn als de andere soorten tuinomheiningen.

Er zijn verschillende soorten hekwerken beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Elk hekwerk heeft zijn eigen set van voor- en nadelen. Hopelijk hebben we een idee geschetst zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je nieuwe tuinomheining. Bekijk het aanbod van Hekwerkonline voor de opties!