Buitenspeakers: Beste buitenspeakers 2023 op een rij

Niets zo fijn als genieten van je tuin. Een tuin vol met plekjes om te ontspannen, zoals een hottube, loungehoek, pizza-oven of een barbecue. Wat jij ook doet in de tuin, de kans is groot dat het allemaal nog prettiger wordt als je muziek kan luisteren. Juist daarom hebben wij voor jou de beste buitenspeakers van 2023 op een rijtje gezet. Lees je mee? 

Een buitenspeaker is een speaker is volledig geschikt is voor het buitenleven. Zo kan een buitenspeaker tegen verschillende weersomstandigheden, denk bijvoorbeeld aan sneeuw, wind en regen. En vooral regen valt nog weleens bij jou in de tuin. Goed om dus te investeren in buitenspeaker die tegen een stootje kunnen.  

De 6 beste buitenspeakers 

Speciaal voor jou hebben we de 5 beste buitenspeakers van dit moment op een rijtje gezet. Dit zijn de buitenspeakers die op dit moment het beste scoren. 

1. Power Dynamics 6x inbouw

De Power Dynamics zijn de buitenspeakers waarmee we deze lijst willen aftrappen. Als jij gek bent op muziek dan wil je niets liever dan gebruikmaken van speakers die hierop aan sluiten. Waarmee je overal in de tuin jouw favoriete muziek kraakhelder kan horen. Zo bouw je deze speaker in, waardoor je direct kan rekenen op 360 graden geluid. Je ontvangt daarnaast 6 stuks die je kan verspreiden over je tuin. 

Je sluit alles aan op één versterker, dat is ideaal want dit wordt het centrum van jouw muziekervaring. De plan waar je alles kan bedienen. Daarnaast ontvang je een speakerset met een vermogen van 180 watt. Daarmee kan je een mooi feestje bouwen in de achtertuin. Ook is alles gemakkelijk te verbinden met bluetooth. Bedienen gaat simpel met je telefoon of je gebruikt de afstandsbediening die je er gratis bij krijgt. En omdat alles helemaal groen is, valt het prachtig weg in jouw groene tuin. En is jouw tuin nu groter dan 6 speakers? Dan kan je altijd nog speakers los erbij kopen die dus aan te sluiten zijn op de audiokabel van 100 meter die je meegeleverd krijgt bij de set. Ideaal!

Benieuwd naar de Power Dynamics 6x inbouw? Kijk dan hier.

2. Power Dynamics PBA30 100v 

Ja, bij Power Dynamics weten ze wel hoe ze buitenspeakers moeten maken. Zo blijkt ook weer met deze Power Dynamics PBA30 100v. Ook met deze set kun je direct helemaal klaar zijn. Deze speakerset bestaat uit speakers, maar ook uit de versterker. Die je nodig hebt om nog meer uit jouw muziekervaring in de achtertuin te halen. En wie denkt dat je alleen een speakerset nodig hebt om bijvoorbeeld happy hardcore te luisteren, die heeft het mis. Ook klassieke muziek of top40 is heerlijk om te luisteren vanuit de achtertuin. En wat te denken van een Ibiza Lounge-muzieklijst voor in de zomer. Alles wordt net even iets mooier met de perfecte muziek erbij! 

Er zit op dit apparaat een bluetooth-functie waardoor je direct vanaf jouw mobiel alles kan regelen. Of verbind je telefoon door middel van een USB-verbinding met de speakers. Leuk als je bijvoorbeeld een feestje houdt waarbij iedereen zijn of haar liedje in de afspeellijst mag zetten. Per speaker kan je rekenen op 30 watt. Meer dan genoeg voor een lekker tuinfeestje of om je zondagochtend in de tuin te genieten van een kopje koffie, krantje en een lekker muziekje. 

Benieuwd naar de Power Dynamics PBA30 100v? Kijk dan hier.

3. Eagle B185 

Een buitenspeaker hoeft niet direct heel duur te zijn. Voor wie muziek in de tuin wilt of bijvoorbeeld je favoriete serie op Netflix door de tuin galmen, hoeft niet direct diep in de buidel te tasten. Hoe fijn is dat! Check bijvoorbeeld de Eagle B185. Deze speaker is ideaal voor in de tuin. Deze speaker kan buiten worden opgehangen en kan goed tegen alle weersomstandigheden. Als je deze bekijkt dan lijkt het alsof ‘ie wat klein van stuk is. En dat is ook wel zo, behalve als je tuin ook niet mega groot is. Dan is het bereik van deze buitenspeaker meer dan genoeg voor jouw tuin. 

Je krijgt bij deze speaker 2 meter aan audiokabel waarmee je de speaker kan aansluiten op de versterker. Met deze versterker kan je alles bedienen. Het is een robuust en sterke speaker die heel wat jaren kan blijven hangen bij jou in de tuin. Installeren is geen gedoe doordat er dubbelzijdig tape bij wordt geleverd. En dat laat écht niet zomaar los hoor! Als je geen ADE wilt naspelen bij jou in de tuin is deze speaker meer dan genoeg. Lekker om bijvoorbeeld een achtergrondmuziekje op te zetten tijdens het buiten koken, boek lezen of wanneer er vrienden op bezoek zijn. 

Benieuwd naar de Eagle B185? Kijk dan hier.

4. TIC B03 premium 8 

Niet direct een merk waarbij er direct een belletje bij jou gaat rinkelen, maar wel eentje die wij graag aan jou willen laten zien. Deze buitenspeaker kan namelijk zorgen voor 360 graden geluid. En dat is vet hoor als je lekker in je hottube zit te chillen of op je zonnebedje ligt. Doordat de speakers groen zijn kun je ze gemakkelijk wegwerken in je tuin waardoor je ze niet direct ziet. En dat hoeft natuurlijk ook niet, alles draait hier om geluid. De speakers zijn tot 200 watt op te voeren. 

Je verwacht het waarschijnlijk wel, maar het is ook zeker zo: deze buitenspeaker is 100% waterdicht. Je hoeft dus niet al je speakers in paniek naar binnen te brengen wanneer het gaat regenen. Dat is absoluut niet nodig met deze speaker. Ze zijn voor buiten en kunnen ook buiten blijven. Ook als je bijvoorbeeld je tuin gaat sproeien of de planten water gaat geven dan is dit geen enkel probleem. De behuizing van de speakers zijn zo sterk dat er geen water in komt. En dat is dan ook precies wat je wil kunnen verwachten van een buitenspeaker. Goed geluid, waterdicht en ijzersterk. 

Benieuwd naar de TIC B03 premium 8? Kijk dan hier.

5. Magnat Icoon X160 

Als we het hebben over buitenspeakers dan komen we ook snel uit bij de Magnat Icoon X160. Die niet voor niets icoon heet. Al heb je ook eventueel een kleinere variant, maar dan lever je vaak wel in op geluid. En dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Behalve als je tuin niet zo groot is, dan zou je kunnen gaan voor het kleinere zusje. Maar nu terug naar de Magnat Icoon X160. Je kan deze kopen in zowel een witte kleur als een zwarte kleur. Kies dus een kleur die past bij je inrichting. 

Qua inhoud heeft deze icoon zeker iets te bieden. Namelijk een bas-midrange van 165 mm. Het basfundament van deze buitenspeaker is uitgebreid tot een ruime 30 Hz. En er is een bovengrens van 36.500 Hz. Al is de vraag of je buren daar ook van kunnen genieten natuurlijk. Deze speakers bouw je niet in de grond, maar hang je op aan bijvoorbeeld je cabin of overkapping. 

Benieuwd naar de Magnat Icoon X160? Kijk dan hier.

6. Bose 251 buitenspeakers

Jij bent opzoek naar goede speakers voor in de tuin. Maar wil niet al te veel geld uitgeven? Dan zijn dit de perfecte speakers voor in jouw tuin. Ze zijn namelijk compleet waterbestendig en weerbestendig. Dit betekent dat ze dus niet alleen goed tegen water kunnen, maar alle weersomstandigheden. Het gaat bij de Bose 251 buitenspeakers om een set van twee speakers die ook los van elkaar gebruikt kunnen worden. Ze hebben een vermogen van 10 Hz minimaal en een maximaal bereik van 20.000 Hz. Maar voor een rustig muziekje in de tuin hoeven ze zeker niet zo hard. Je kan ze krijgen in twee verschillende kleuren, in zwart en wit. Daarnaast komen ze met handige klemmen om ze op te hangen onder je overkapping. Je hoeft dus zelf geen extra schroeven bij te komen. Dit zijn ideale betaalbare buitenspeakers. 

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van buitenspeakers? 

We hebben je vast al kunnen overtuigen van het gemak van een buitenspeaker door het lezen en bekijken van de bovenstaande producten. Maar er is nog veel meer moois dat we willen vertellen over de buitenspeaker. Waardoor jij precies de juiste buitenspeaker kan aanschaffen die past bij jouw wensen en eisen. Maar uiteraard ook bij jouw tuin. Laten we dus eens verder kijken waar jij nu eigenlijk op moet letten bij het aanschaffen van een buitenspeaker.

Er zijn meerdere kanten die je moet bekijken wanneer je overgaat tot koop. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot je tuin is, of je het product bedienen met je telefoon en wat het volume kan zijn. Verder is het goed om te kijken naar de opties ingraven of juist ophangen. En ga je voor een losse speaker of koop je direct een complete set? 

Laten we eerst eens even kijken naar het volume. Want het beste kun je gaan voor een buitenspeaker waarvan het geluid direct goed is. Dus waarbij je op een normaal volume goed alles kan horen. Ook als er bijvoorbeeld een film wordt afgespeeld. Als je je volume te hard kan zetten is de kans in Nederland groot dat je buren niet blij worden. 

Ingraven versus ophangen

We zeiden het net al eventjes, maar er zijn dus pak ‘m beet twee opties. Ingraven of ophangen. Het is goed om hierbij jouw tuin goed te bestuderen. Heb je bijvoorbeeld een overkapping? Dan kies je liever voor speakers die je in de hoek kan hangen. Als het gaat om een open tuin of juist een combinatie hiervan dan kan je ze ook ingraven. Op deze manier heb je namelijk 360 graden geluid. En dat is prettig in een open ruimte! 

De complete set

En dan de complete set of juist losse speakers? Zelf zijn we voorstande van een complete set. Allereerst zijn de meeste tuinen met een speakerwens groot genoeg voor meerdere speakers. En door een complete set kan je direct alles op elkaar aansluiten waardoor je verzekerd bent van een goedwerkende set. Het bedieningspaneel werkt dan direct op alle speakers. Veel makkelijker dan proberen meerdere sets op elkaar aan te sluiten. Dat is echt veel minder prettig. Daarbij heb je ook veel sets die je kan bedienen op een wel heel makkelijk manier. Namelijk door gebruik te maken van je smartphone en die hebben we toch ondertussen allemaal wel! Dus wat denk je van een speakerset die makkelijk te gebruiken is, tot in elke hoek van je tuin muziek brengt die je ook nog eens gemakkelijk met je mobiel kan bedienen? Dat klinkt toch wel echt ideaal! 

Het is dus belangrijk dat je een aantal punten bekijkt. Allereerst hoeveel je nu precies nodig hebt en wat je behoefte is. Daarnaast kan je dus kijken naar speakers die gemakkelijk met je mobiel te bedienen zijn of bijvoorbeeld met een bedieningspaneel. Wat je keuze ook is, de keuze moet passen bij je tuin. 5 speakers voor een kleine stoeptegel aan tuin is wellicht te veel. Terwijl een golfveld van een tuin met 1 speaker uiteraard te weinig is. Uiteindelijk ga je voor de perfecte geluidsbeleving en weet je dat je deze kan evenaren wanneer je kiest voor een product dat 100% past bij jouw wensen én bij je tuin. 

Wat is een buitenspeaker en welke verschillende soorten heb je? 

We zeiden het al eerder, maar een buitenspeaker is precies wat je denkt dat het doet. Het is een speaker die volledig geschikt is voor buiten. Je kan je voorstellen dat een speaker die je gewoon binnen neerzet niet direct geschikt is voor buiten. Althans, niet voor de weersomstandigheden. Denk aan vorst, sneeuw, wind en regen. Vooral regen kan gevaarlijk zijn wanneer je buitenspeaker niet bestand is voor het buitenleven. Maar ook met vorst gaat er binnenin van alles stuk waardoor je niet meer kan genieten van muziek. En dat is nu net waar een buitenspeaker voor is bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan het luisteren van je favoriete muziek tijdens het koken of barbecueën, maar ook als je ontspant in het buitenbad of wanneer je bijvoorbeeld op een groot doek met een beamer film wil kijken buiten. 

Er zijn uiteraard verschillende soorten buitenspeaker waar je voor kan gaan. Zo heb je buitenspeakers die je gemakkelijk kan ophangen, en speaker die worden ingegraven. Die hebben vaak 360 graden geluid waardoor je alles goed kan horen. Doordat ze groen zijn vallen ze vaak niet op. Ophangen kan juist weer handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een overkapping hebt.

Conclusie 

Een speaker in je tuin is dus een mooie toevoeging. Een makkelijke manier om overal muziek rondom je tuin te krijgen. Je kan ervoor kiezen om speakers te verstoppen in je tuin zodat ze niet zichtbaar zijn, maar je kan ze ook ophangen zodat je overal in elke hoek goed bereik hebt. Vaak zie je dat je direct een mooie set kan kopen. Zo ben je direct klaar en kun je sneller genieten van jouw lievelingsmuziek!