Allium: een plant om van te genieten

Allium is een plant die je kan toevoegen aan de tuin. Het is ook een plant waar veel mensen niet snel aan denken. Toch zijn er veel mensen die deze onbewust al in de tuin hebben staan of hun oog erop hebben laten vallen. Met meer dan 500 soorten heb je meer dan genoeg keuze voor jouw tuin. Voordat je de planten of bollen aan kan schaffen is het belangrijk om meer over deze plant te weten te komen. Want waarom zou je deze in de tuin moeten plaatsen? Alles wat je moet weten, lees je in onderstaande informatie.

Meerdere kleuren voor een waar schouwspel

De allium is een plant die mooie bloemen produceert. Deze bloemen komen in een groot aantal kleuren. Denk aan roze, wit, geel en paars. De bloemen zelf zijn bolvormig van kleuren en kunnen sterk in afmeting verschillen. Ieder soort heeft weer zijn eigen afmeting. Je kan de planten daarom eenvoudig toevoegen in bloembedden en borders. Vanaf het moment dat je ze geplaatst hebt, zie je de vlinders en bijen eropaf gaan. Het wordt een waar schouwspel in de tuin dankzij de alliumplanten. De kleuren laten jou genieten van de natuurlijke schoonheid.

Weinig onderhoud en een lange levensduur

Vanaf het moment dat je de planten bij bloembollenkopen.nl hebt aangeschaft en in de tuin hebt geplaatst, geniet je van weinig onderhoud. Het is namelijk een eenvoudige plant om te kweken. Ook zijn ze winterhard en zijn ze bestand tegen een groot aantal klimaten en soorten grond. Doordat er geen speciale zorg nodig is, buiten het geven van water en bemesting, hoef je er verder niet meer naar om te kijken. En het grootste voordeel: de plant komt ieder jaar terug en heeft een lange levensduur. Je hoeft dus geen nieuwe planten meer te kopen.

Gezondheidsvoordelen door toe te voegen aan gerechten

De planten hebben ook grote voordelen voor jouw gezondheid. De aanwezigheid van zwavelverbindingen en antioxidanten komen sterk naar buiten bij de eetbare delen. Enkele soorten van deze plant zijn knoflook, ui en prei en kan je dus inzetten bij een groot aantal recepten. Door deze te verwerken in de gerechten kan je het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Ook zijn er wetenschappelijke studies die aantonen dat je kanker kan bestrijden. Jouw gezondheid zal te allen tijde verbeteren als je de gewassen gebruikt voor jouw volgende maaltijden.

Afstoten van ongedierte

Als laatste zijn de planten ook een goede afweer tegen ongedierte. Ongedierte wil je niet in en rondom de woning hebben, omdat dit gezondheidsschade aanbrengt en je ook met een hoge kostenpost komt te zitten als ze zich ergens doorheen bijten. De sterke geur van allium stoot ongedierte af. Niet alleen heb je zelf geen last meer van ongedierte, maar ook andere planten in de omgeving zijn beschermd. Door deze planten te plaatsen rondom jouw groentetuin, kan je iedere keer weer genieten van groente en fruit uit eigen tuin en hoef je niet bang te zijn voor ongewenste dieren.