/

Hoe match je het beste je tuin met je interieur?

Op zoek naar een gevoel van samenhang en rust in je omgeving? Het is dan prettig als je binnenshuis en je meubels voor in de tuin goed bij elkaar passen. In dit artikel geven we handige tips en ideeën om ervoor te zorgen dat je binnenshuis perfect past bij je tuin. We praten onder andere over kleuren, materialen en decoraties. Hier zijn een aantal tips om je tuin en binnenshuis mooi op elkaar af te stemmen!

Kleurencombinaties

Om ervoor te zorgen dat je binnenshuis en tuin goed bij elkaar passen, kun je gebruikmaken van kleurencombinaties. Dit betekent dat je kleuren kiest die goed bij elkaar passen en zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Als je binnen aardetinten hebt, kun je deze kleuren subtiel in je tuin laten terugkomen door gebruik te maken van planten, kussens of accessoires. Een cortenstaal plantenbak of een strakke tuintafel met zachte kleuren heeft een mooie uitstraling met een stoere roest-look die goed past bij deze kleurencombinatie. Je kunt dus het beste een plantenbak of tuintafel kopen in een subtiele kleur

Natuurlijke materialen

Daarnaast kun je natuurlijke elementen gebruiken. Dit betekent dat je materialen zoals hout, riet, bamboe en steen gebruikt om een vloeiende overgang tussen binnen en buiten te creëren. Je kunt deze materialen gebruiken in je meubels, vloeren en decoratieve items, zodat alles mooi bij elkaar past. Je zou houten vloeren kunnen gebruiken die vanuit je woonkamer naar je terras doorlopen. Op deze manier kun je je tuin zo inrichten dat het bij je binnenhuis past, en je ook de natuurlijke elementen van buiten naar binnen haalt!

Binnen-buitentuin

Een leuke trend die vorig jaar al erg populair was, is de interieur-tuin. Hierbij maak je van je tuin een soort extra kamer in huis. De meubels die je gebruikt in je tuin hoeven niet per se typische tuinmeubels te zijn, maar kunnen er juist uitzien als meubels die je binnen zou gebruiken. Denk aan gezellige salontafels, poefs en krukjes, en tuinmeubels die er stijlvol uitzien. Ook zie je steeds meer kussens die je buiten kunt gebruiken, en zelfs een vloerkleed speciaal voor de tuin kan een leuke toevoeging zijn in de interieur-tuin.