Alles wat je moet weten over hoogslapertrappen

Heb je een mooie hoogslaper gekocht. Dan wil je daar uiteraard een mooie trap bij hebben. De hoogslapertrappen zijn hier speciaal voor gemaakt.

Veilige trappen

Een hoogslapertrap moet veilig zijn. Daarvoor moet je trap aan een aantal eisen voldoen. Zo moet hij de juiste lengte hebben. Dat is misschien een open deur maar dit gaat nog vaak mis. Wanneer je trap namelijk te kort is staat de trap te steil. Dat is natuurlijk niet veilig. Dus laat je goed adviseren over de juiste maat. Of gebruik de maattabel om de goede lengte te bepalen. Naast de goede lengte zijn er hulpmiddelen beschikbaar om de trap nog veiliger te maken. Met een stang en een paar haken zet je de trap goed vast. De stang plaats je op de rand van de hoogslaper. De haken monteer je aan de bovenzijde van de trap. Hiermee haak je de trap eenvoudig vast. Dit kan ook handig voor je zijn wanneer je niet wilt dat je kinderen op de hoogslaper klimmen wanneer je er net bij bent. Met een extra stang, die je aan de muur plaatst, haak je de trap aan de muur vast. Op deze manier kunnen je kinderen niet bij de trap.

Trappen op maat

Hoogslapers hebben vaak een vaste maat. Als dat zo is heb je daarbij een trap met een vaste maat. Dat is wel zo makkelijk. Heb je de hoogslaper zelf gemaakt en zijn de maten afwijkend. Dan wil je natuurlijk ook een trap die op de afwijkende maat aansluit. In de werkplaats van Van Eldik Ladders maken wij de trappen op de juiste lengte. We kunnen zelfs de breedte voor je aanpassen als dat nodig is.

Hoogslapper trappen kopen

Van Eldik Ladders heeft meerdere maten hoogslapertrappen op voorraad. In ons magazijn hebben we eiken- en grenenhouten trappen staan. De lengte varieert van 6 treden tot 18 treden. In centimeters is dat van 125 centimeter tot 353 centimeter. Zoals hiervoor al aangegeven kunnen we je helpen wanneer je trap net iets langer of korter moeten zijn. Neem daarvoor contact op met onze vakmannen in de werkplaats. We zijn telefonisch bereikbaar voor al je vragen.