Accu Heggenschaar: Beste accu heggenscharen van 2023 op een rij

Als je op zoek bent naar het perfecte tuingereedschap om jouw bosjes of bomen mee kort te krijgen dan kom je vaak uit bij een accu heggenschaar. Hiermee kan je jouw heggen in de perfecte vorm snoeien. In deze blog lees je meer over de beste accu heggenscharen van dit moment. Lees je mee?

Een heggenschaar heeft meestal rechte messen en anders messen met een door golfsneden. Hiermee ga je langs de heg waardoor alle takjes worden afgesneden. Dit komt omdat de twijgjes door de messen doorglijden als het ware. De accu drijft de motor aan waardoor het heel snel gaat. Met als resultaat dat je supersnel je heg weer in vorm hebt.

De 6 beste accu heggenscharen 

We hebben de 6 beste accu heggenscharen van dit moment voor jou op een rijtje gezet! 

1.     BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar

Deze elektrische heggenschaar heeft geen snoer maar een 18 volt accu. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk in het snoer snoeit. Dat wil je uiteraard niet. Je kan deze heggenschaar delen met nog meer dezelfde soort artikelen van Black+Dekker. Hierdoor kun je de accu’s onderling verwisselen waardoor je nooit zonder accu hoeft te zitten. 

Maar laten we eens kijken naar de heggenschaar zelf. Naast dat er geen snoer aan zit heeft het apparaat wel nog meer. Het is namelijk een compacte en zeer ergonomische accu heggenschaar waardoor je hier ideaal de kleinere struiken of heggen mee kunt snoeien. Hij zorgt voor optimale balans en is zeer wendbaar. De zwaardlengte is 45 centimeter. De Lithium-ion accu-technologie zorgt ervoor dat het ook nog eens een duurzame keuze is om voor deze heggenschaar te gaan. Verder is het ook een veilig apparaat want je kan ‘m enkel bedienen met twee handen. Verder lezen we dat het een zeer duurzaam, robuust en scherp metalen zaagblad heeft. En dat je merkt dat er nagedacht is over veiligheid én comfort. Goed om na gebruik altijd even de messen schoon te maken met een zachte borstel en doek. 

Benieuwd naar de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar? Bekijk dit item hier.

2.     Bosch AHS 50-20 Accu heggenschaar 

Ben je meer op zoek naar een accu heggenschaar die ook de dunne takken meepakt? Denk aan takken met een diameter van 20 centimeter en heggen tot 2 meter hoog? Dan kan de Bosch AHS 50-20 Accu heggenschaar een mooi exemplaar zijn voor jou! De messen zijn gemaakt door middel van een laser en zijn diamantgesneden. Met andere woorden: messcherp. Door de mes-protector kun je ook langs de muur en over de grond snoeien zonder daarmee je messen kapot of bot te maken. Ideaal! Een anti-blocking systeem maakt het mogelijk om flink door te snoeien zonder te stoppen. En ook ideaal: geen snoer om in vast te komen zitten of per ongeluk door te snijden. 

Dit is een hele ideale heggenschaar om bij jou in de tuin te hebben. Je kan er mee in elk plekje komen en alles mooi kortwieken. Ook deze heggenschaar staat voor moeiteloos snoeien. Want snoeien kan best wel een flinke klus zijn. Vaak werk je boven je macht en dan wil je wel zo ergonomisch mogelijk snoeien. Met deze accu heggenschaar kan je snel en doeltreffend snoeien en dit alles is minder belastend voor je armen en je schouders.

Benieuwd naar de Bosch AHS 50-20 Accu heggenschaar? Bekijk dit item hier.

3.     Gardena accu heggenschaar ComfortCut 30 Li-Ion 

Deze heggenschaar wordt omschreven als duurzaam, sterk en vooral handig in gebruik. Het is een heel lichte heggenschaar wat het gebruik voor iedereen vergemakkelijkt. Je kan hiermee dus boven je macht werken zonder dat je direct verzuring krijgt in je armen. En sommige struiken zijn zo lang en hoog dat je wel eventjes een tijdje moet snoeien. Doordat de accuduur zo lang is, namelijk ruim 10 uur, hoef je niet tussendoor de accu op te laden of te verwisselen. Je kan doorgaan tot de klus is geklaard.

Deze heggenschaar is dan ook optimaal geschikt voor de dunnere heggen. Als je grote takken hebt om af te zagen is het verstandig daar een speciale heggenschaar voor te laten komen. Door middel van een LED-weergave kan je precies zien hoeveel accu je nog hebt. Daarnaast zit er een ergonomische handgreep op waardoor je extra licht kan werken. Er zit een flinke doortrekkracht op wat het makkelijk maakt om lekker door te werken. Langs de randjes werken? De aanslagbeveiliging zorgt ervoor dat je messen niet bot worden. 

Benieuwd naar de Gardena accu heggenschaar ComfortCut 30 Li-Ion? Bekijk dit item hier. 

4.     VONROC Accu Heggenschaar

Een complete set om jouw volledige tuin op en top in orde te maken, dat is deze heggenschaar van VONROC. Je krijgt namelijk naast de heggenschaar ook nog twee extra accu’s en een snellader zodat je nooit zonder accu hoeft te zitten. Je kan daarnaast genieten van de snoerloze heggenschaar. Dat is niet alleen veiliger, het werkt ook nog eens sneller. Want je hoeft niet je pad vrij te maken met verlengsnoeren. 

Doordat deze heggenschaar slechts 2,15 kilo weegt kan iedereen ‘m gemakkelijk bedienen. Zonder dat je jezelf vertilt aan een zware heggenschaar. Daarnaast heeft ‘ie een meslengte van maar liefst 590 mm en een snijlengte van 510 mm waarmee je de meeste heggen gemakkelijk kunt snoeien. Heggen met een takken met een diameter van 14 mm kun je beter met een grotere heggenschaar doen. Berg na afloop de heggenschaar veilig op in de bijgeleverde opbergkoker. Zorg er wel altijd voor dat je de messen goed schoonmaakt. Hiervoor kun je het beste de accu eerst verwijderend zodat je veilig te werk gaat. Ook goed om te weten; je krijgt 2 jaar garantie op deze heggenschaar en op de meegeleverde accu’s en de oplader een garantie van 6 maanden.

Benieuwd naar de VONROC Accu Heggenschaar? Bekijk dit item hier.

5.     DeWalt DCM563PB-XJ Accu-heggenschaar

Goed om direct even te laten weten dat je bij deze heggenschaar nog een accu en een lader apart moet bijkopen. Dat komt omdat deze DeWalt onderdeel is van een accuset. Heb je andere producten van DeWalt dan kan je deze accu’s voor al je apparaten gebruiken. Dat scheelt weer accu’s en is beter voor het milieu. Laten we nu even kijken naar de heggenschaar. Want deze heggenschaar heeft een mes van 55 centimeter waarmee je bij alle hoekjes en gaatjes van jouw heggen gaat komen. Doordat er een 18V XR Accu op zit, kun je rekenen op zeer professionele prestaties. De mooist gesnoeide heggen komen straks van jouw hand! Verder zit er een zaagblad op van 19 mm waardoor je kan rekenen op scherpe maar langdurige werking van de messen. 

Doordat er gebruik is gemaakt van de Xenoy TM Behuizing is het apparaat zeer duurzaam en daardoor impactbestendig. Oftewel: hij kan tegen een stootje. 

Benieuwd naar de DeWalt DCM563PB-XJ Accu-heggenschaar? Bekijk dit item hier.

6. Makita DUH523Z 

Eén van de beste heggenscharen is deze Makita DUH523Z. Je zal nooit meer vastzitten aan een verlengsnoer omdat je hem met een accu kan gebruiken. Je krijgt een 18 volt accu erbij, maar deze heb je ook in grotere formaten. Hierdoor kan je langer bezig zonder dat je steeds moet wisselen van accu. Daarbij is hij uitgerust met een groot zwaard van maar liefst 52 centimeter lang. Wanneer jij een heg hebt van bijna een meter breed kan je deze dus zonder problemen gemakkelijk snoeien. 

Boven op de heggenschaar zit een extra handgreep. Hierdoor heb je betere grip en kan je ergonomisch werken. De accu die erbij komt werkt ook op andere Makita tools. Denk aan een boormachine of een decoupeerzaag. Dus wanneer jij veel meer Makita tools hebt zit je met deze heggenschaar helemaal goed. Wij denken dan ook dat deze heggenschaar perfect past bij de andere heggenscharen in deze lijst. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van accu heggenschaar?

Een heggenschaar kopen is niet direct zo ingewikkeld. Maar de vraag is vooral: waar moet je opletten om een accu heggenschaar aan te schaffen die past bij jouw wensen. Daar gaan we nu eens beter naar kijken. 

Hoe lang is het lemmet?

Het lemmet is het zaagblad met daaraan de messen. Als je een lang lemmet hebt kun je beter in de hoekjes komen. Je kan hiervoor aanhouden dat een lemmet tussen de 40 en de 60 centimeter genoeg is voor de gemiddelde snoeibeurt. Als een lemmet té lang wordt dan wordt het apparaat ook sneller te zwaar. Goed om af te wegen dus.

Hoe dik mogen de takken maximaal zijn? 

Als je de takken wilt trimmen dan is het belangrijk dat je let op hoe dik de takken maximaal mogen zijn. Gemiddeld is dit 18 mm, maar vaak staat dit er ook wel bij aangegeven. Let hierbij dus goed op hoe dik de takken van jouw heggen zijn. Dat is vaak een standaard gemiddelde weer.

Wat zijn de specials? 

De ene heggenschaar is de andere heggenschaar niet. Hoewel ze allemaal jouw heggen snoeien, is het wel goed om te kijken wat de specials zijn. Denk bijvoorbeeld aan extra accu’s, lange batterijduur of een draaibaar handvat. Hierdoor kun je beter een optimale houding aannemen. Het is net wat voor jou belangrijk is!

Wat is het geluidsniveau?

Je begrijpt vast wel dat het geluid van een heggenschaar niet altijd zachtjes kan. Maar wat staat er aangeschreven bij jouw nieuwe heggenschaar? Nu bespreken wij hier vooral heggenscharen op accu’s, deze zijn vaak minder hard en produceren dus minder geluid. Dit is beter voor je gehoor. Maar je kan er altijd voor kiezen om oorbeschermers op te doen voor de beste bescherming. 

Snoeitips

Wat voor jou belangrijk is, is ook afhankelijk van je tuin. Heb je heel veel heggen dan heb je meer behoefte aan een heggenschaar die langer door kan gaan. Maar ook eentje met een groot lemmet zodat je beter in de hoekjes kan. Het is hierbij belangrijk dat je dus let op de wensen die je hebt als het gaat om jouw tuin. 

Druk niet te veel tegen de heggenschaar als je gaat snoeien want hiermee voorkom je dat het lemmet schreef wordt waardoor je ook schreef gaat snoeien. En dat wil je natuurlijk liever niet. Voor alle heggenscharen geldt dat je er langer plezier aan beleeft als je ze na gebruik goed schoonmaakt, ervoor zorgt dat er geen takjes achterblijven en dat je ‘m goed opbergt. Op deze manier kun je nog jarenlang plezier hebben van jouw nieuwe heggenschaar. 

Recht snoeien kun je vaak wel op het oog doen. Maar als je het lastig vindt, kan je er ook voor kiezen om een aantal stokken neer te zetten en daar een touwtje tussen te spannen. Op deze manier is het makkelijker om een strakke heg of haag te knippen. Wil je het echt goed aanpakken? Dan kan je natuurlijk ook altijd ervoor kiezen om heggen of hagen in figuurtjes te zagen, maar dat is wel echt next level snoeien. Zorg er altijd voor dat je van onder naar boven snoeit. Op deze manier kan je goed alle takken in de gaten houden en voorkom je gaten in je heg. 

Wat is een accu heggenschaar en welke verschillende soorten heb je?

De functie van een heggenschaar is het snoeien van heggen of kleine bosjes. Hierbij laat je de takken of twijgjes met beleid tussen de messen glijden welke aangedreven worden. Hierdoor is het allemaal elektrisch. Vroeger had je heggenscharen en dat was echt een grote schaar. Toen moest er vooral veel neerkomen op de armkracht van de tuinier. Vandaag de dag is deze bezigheid een stuk gemakkelijk. Al is het wel goed om te checken hoe zwaar een heggenschaar is. Vroeger had je een heggenschaar die op benzine liep. Maar daarna werden ze meer elektrisch. Er kwamen heggenscharen met een snoer. Je kan je voorstellen dat hier weleens ongelukken mee zijn gebeurd. Als je met je heggenschaar door een snoer zaagt kun je een flinke oplawaai krijgen. Gelukkig worden er nu steeds meer accu heggenscharen verkocht wat dus een stuk veiliger is omdat er geen snoer meer zit. Ook is een elektrische heggenschaar beter voor je gehoor, dat komt omdat er minder hard geluid geproduceerd wordt dan eentje die wordt aangedreven op benzine. En dan hebben we het nog geen eens op de lucht die beter voor je is dan een benzinelucht. Al met al is een heggenschaar met een accu dus veiliger, het is ook duurzamer omdat je langer met de accu’s kan doen en beter voor je gehoor en je luchtwegen. 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel accu heggenscharen. Al voor een relatief mooi bedrag kun je een kwaliteit aanschaffen. Zeker op het gebied van tuinapparatuur is het belangrijk dat je geen rommel koopt. In deze sector is het zeker zo dat goedkoop duurkoop is. Zorg er daarnaast altijd voor dat je je apparaat netjes en schoon opbergt en je kunt er nog jarenlang plezier aan beleven!