365 dagen per jaar touren op de motor

Het motorseizoen is vaak afhankelijk van de temperatuur. Meestal loopt het motorseizoen van maart tot oktober. Hierna begint vaak een periode van regen, koude windvlagen en daardoor koude, pijnlijke handen. Zonde, want ook tijdens winterse temperaturen is het vaak prachtig om buiten te rijden op het vervoersmiddel waarmee je dat het liefste doet. Een oplossing hiervoor kan zijn verwarmde motorhandschoenen. Door de handen warm te houden, ondervang je één van de grootste ergernissen.

Hoe werken verwarmde motorhandschoenen?

De motorhandschoenen werken op basis van een krachtige, oplaadbare accu. Deze plaats je in de verwarmde motorhandschoenen, waarna je uren kan verwarmen. De verwarmingsduur is afhankelijk van het verwarmingsoppervlak x de warmtestand. Hoe groter het verwarmingsoppervlak en hoe hoger de warmtestand, hoe warmer je handen worden, maar hoe meer energie dit kost. Het is dus altijd goed om te bedenken, hoeveel warmte heb je nodig, om je rit zo efficiënt mogelijk in te plannen. Na je rit kan je de accu’s eenvoudig opladen via de USB-oplader. Heb je een USB-oplader op de motor? Dan kan je de accu’s tussentijds ook bijladen. Waardoor je weer langer kan verwarmen. 

Soorten verwarmde motorhandschoenen

Ben je al in het bezit van goed geïsoleerde motorhandschoenen? Dan zijn de onder handschoenen wellicht een goede keuze. Deze handschoenen zijn specifiek gemaakt om onder motorhandschoenen gedragen te worden. Deze zorgen voor de verwarming en jouw motorhandschoenen voor de isolatie en protectie. Echter biedt Comfort-Producten.nl ook complete verwarmde motorhandschoenen aan. Deze handschoenen zijn voorzien van CE- Certificering volgens EN-13594 norm. Daarnaast beschikken de verwarmde motorhandschoenen ook over carbon knokkelprotector en maken ze gebruik van de Dual Heating technologie. Deze verwarmde motorhandschoenen hebben een verwarmingsduur van 2 tot 8 uur. Doordat de verwarmde motorhandschoenen voorzien zijn van alle keurmerken, kan je ze ook in de zomerperiode gebruiken, maar dan zonder verwarming.

Lange rit voor de boeg?

Hou je ervan om een lange rit te maken op de motor. Dan is het aan te raden om altijd een extra accu-pack aan te schaffen. Hierdoor kan je non-stop verwarmen en heb je altijd reserve accu’s bij je. Helemaal ideaal als je in de tussentijd de andere accu’s kan opladen via de USB-aansluiting op jouw motor. Anders kan je het ondervangen door de accu’s op te laden, door middel van een powerbank. 

De beste motorhandschoenen

Wat de beste keuze is, is per persoon verschillend. Met de complete verwarmde motorhandschoenen ben je wel in één keer klaar en heb je ook direct motorhandschoenen voor het zomerseizoen. Maar als je al in bezit bent van goede motorhandschoenen, zijn de dunne onder handschoenen zeker het overwegen waard.