Jouw bestrating vragen

Voordat je een grote aankoop doet zoals bestrating, wil je natuurlijk eerst precies weten wat je te wachten staat. Welk materiaal heb je nodig? Welke bijkomende kosten zijn er? Wanneer heb ik de juiste bestrating? En waarschijnlijk zijn er nog veel meer vragen die je bezig houden bij het maken van deze beslissing. Hieronder probeer ik je alvast op weg te helpen.

Welk materiaal heb ik nodig?

Als je je tuin, oprit, terras of een oppervlak wil verharden doormiddel van bestrating, heb je vaak meer nodig dan alleen de bestrating zelf. Een oppervlak moet natuurlijk eerst worden voorbereid voordat deze het gewicht van de bestrating en de mensen aan kan. Voor deze ondergrond kan je verschillende materialen gebruiken, een aantal hiervan zijn grind, split en zand. Ook wordt er vaak gekozen voor het gebruiken van opsluitbanden. Deze kunnen rond het gebied wat je wil bestraten en geven een mooi afgewerkt effect. Iets wat steeds populairder wordt, is het aanleggen van een watergoot. Deze kan mooi afgewerkt tussen of langs de bestrating liggen en zorgt voor een goede afvoer van het water. Je moet wel van te voren weten of je een watergoot wil hebben, omdat dit gevolgen heeft op de manier waarop de bestrating gelegd moet worden.

Welke bijkomende kosten zijn er?

Naast de bijkomende materialen, kan het ook zo zijn dat je kiest voor het in de arm slaan van een stratenmaker. Hoewel het leggen van bestrating met een goede beschrijving prima te doen is, is het zeker niet onverstandig om een stratenmaker in te huren. Deze hebben namelijk jaren lange ervaring en weten precies welk legverband er nodig is om jouw wensen uit te laten komen en ook welke passen bij de toepassing die jij voor ogen hebt. Een stratenmaker kost gemiddeld tussen de €30 – €40 per uur of €10 – €20 per m².

Wanneer heb je de juiste bestrating? En andere vragen

Door alle verschillende soorten bestrating is het logisch dat je soms door de tegels het bos niet meer ziet. Gelukkig heeft Sleiderink Bouwmaterialen een groot aanbod aan bestrating en ook voldoende kennisbank artikelen om jou van alle nodige informatie te voorzien. Maar ze hebben ook productspecialisten in dienst die je dagelijks kan bereiken met al jouw vragen over bestrating.