/

Worteldoek: Action & Beste andere goedkope worteldoeken

Elke tuin heeft wel een worteldoek nodig voor een gezonder omgeving, het hoeft alleen niet super duur te zijn. Om je te helpen met het vinden van de ideale goedkope worteldoek kun je in dit artikel enkele suggesties vinden.

Hiermee kun jij vervolgens aan de slag en voorkomen dat onkruid zich verspreiden of wortels zich gaan vestigen in de grond. Benieuwd naar de goede goedkope opties wat betreft worteldoeken? Kijk dan snel voor de beste doeken!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een worteldoek

Het allereerst waar je op moet letten zijn de afmetingen. Het kan namelijk best zo zijn dat een bepaald doek een goedkope prijs heeft, maar naar verhouding best duur uitvalt. Dit kan dan liggen aan de kleine afmetingen en is het soms voordeliger om een groter zeil te kopen.

Daarnaast kun je vaak dan ook goedkopere alternatieve vinden voor dezelfde afmeting. Let hier alleen dus wel op bij de aanschaf van een worteldoek.

Bovendien wil je ook weten of de afmetingen passen in jouw tuin. Het is daarom dus ook belangrijk om goed op de afmetingen te letten. Zo voorkom je een miskoop of verkeerde worteldoeken.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het doek en of het jou kan bieden wat je verlangt van een worteldoek. Wanneer dit allemaal klopt kun je met een gerust hart een goede goedkope worteldoek aanschaffen.

De goede goedkope worteldoeken op de huidige markt

We trappen de lijst af met enkele suggesties van bekende Nederlandse winkels, maar ook bedrijven zoals Amazon. Hier vind je vaak goedkope opties voor waar je ook naar op zoek bent. In het geval van worteldoeken hebben we ook enkele goede goedkope opties geselecteerd.

Worteldoek Gardalux – 1 x 10 meter

https://www.kabelshop.nl/Gardalux-Worteldoek-Gardalux-1-x-10-meter-Waterdoorlatend-C22954420-i26951-t241744.html

Zoek jij een worteldoek voor een redelijk groot oppervlak, dan werkt deze worteldoek van Gardalux uitstekend. Het is waterdoorlatend en makkelijk aan te brengen in een tuin. Het is het ideale doek voor het bestrijden van onkruid, aangezien het alleen water doorlaat.

Overigens betaal je voor dit doek slechts €7,95 en beschik je dus over 1 x 10 meter aan worteldoek. Al deze eigenschappen en de zachte prijs maken dit tot een van de beste goedkope worteldoeken op de huidige markt. Zeker een aanrader voor in je tuin!

Worteldoek – 2,10 x 100 m – AZ Kwaliteit

https://www.bol.com/nl/nl/p/worteldoek-2-10-x-100-m-rol-az-kwaliteit-gronddoek/9200000110162715/

Heb je een groot oppervlakte wat moet worden bestreken met een worteldoek of heb je simpelweg meerdere plekken die moeten worden voorzien van doek? Met deze Worteldoek – 2,10 x 100 m – AZ Kwaliteit heb je meer dan genoeg worteldoek voor 8 ‘gewone’ tuinen.

Hoewel de gehele rol €143,95 kost, zul je de kosten er weldegelijk uithalen wanneer je de hele rol nodig hebt. Naar verhouding vallen de kosten best mee en betaal je slechts €7 euro voor 1 x 10 meter stuk rol.

Daarnaast is de kwaliteit van het worteldoek ook uitmuntend en hoef je niet meer te vrezen voor onkruid in je tuin(en). De prijs ligt aan de hoge kant voor de gehele rol, maar relatief gezien is dit zeker een kandidaat op de lijst van beste goedkope worteldoeken.

Worteldoek – Nature – 2 x 10 meter (Uv-bestendig, Water- en lichtdoorlatend)

https://www.kabelshop.nl/Nature-Worteldoek-Nature-2-x-10-meter-Uv-bestendig-Water-en-lichtdoorlatend-6030328-i27438-t1561416.html

Ook voor worteldoeken die UV bestendig moeten zijn hebben we de beste goedkope worteldoek geselecteerd. Deze 2 x 10 worteldoek van Nature is UV bestendig en ook nog eens voordelig qua prijs.

Voor slechts €29,95 heb je namelijk al deze fantastische worteldoek in huis. Overigens kun je ook gaan voor de 1 x 10, deze kost de helft van de 2 x 10. Verder doet deze worteldoek zijn werk en houdt het onkruid buiten en laat het alleen licht en water door.

Dit alles bij elkaar maakt dat de worteldoek van Nature op de lijst van beste goedkope worteldoeken terecht is gekomen.

Nature Anti-worteldoek – Pinnen – 2×5 m zwart

https://www.vidaxl.nl/e/nature-anti-worteldoek-met-pinnen-2×5-m-zwart/8711338303832.html

Worteldoeken met pinnen stonden nog niet op de lijst, maar ook deze zijn te vinden voor een mooie prijs. De Nature Anti-worteldoek – Pinnen – 2×5 m zwart is daar een ideaal voorbeeld van.

Deze worteldoek voldoet volledig aan zijn functie voor het weren van onkruid en beschikt over pinnen om het doek mee vast te zetten. Het ideale pakket om onkruid mee te bestrijden en niet te veel geld kwijt te zijn.

Je betaalt €32,21 voor het gehele pakket en beschikt zo over behoorlijk wat doek en pinnen om het doek vast te zetten. Dit maakt deze doek tot een van de beste goedkope worteldoeken met betrekking tot het pakket.

Anti-worteldoek – 210 cm breed – 100 cm lang

https://www.bol.com/nl/nl/p/anti-worteldoek-210-cm-breed-per-lopende-meter/9200000099167374/

Opnieuw een voordelig worteldoek en ditmaal in een andere afmeting. Natuurlijk is het daarom even kijken welke maat geschikt is uit deze lijst voor in jouw tuin. Dit helpt namelijk mee in het bepalen van het juiste doek.

Verder beschikt ook deze worteldoek over de juiste kwaliteit en weert het onkruid. De prijs van deze worteldoek is €19,95 en is dus zeker aan de lage kant. Het feit dat de prijs laag uitvalt en dat het goed zijn werk doet, maakt dat ook deze worteldoek behoort tot de beste goedkope worteldoeken.

Als het goed is heb je enkele modellen worteldoeken kunnen bekijken of zelfs al besteld. Hopelijk heb je via deze lijst de ideale goedkope worteldoek gevonden voor in jouw tuin. Verder wensen we je heel veel plezier en succes met het worteldoek en hopen we je genoeg te hebben geholpen met het vinden van een goede goedkope worteldoek!