De lente staat voor de deur! Dit zijn 4 planten die je echt moet planten in de tuin

De lente staat eindelijk voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin weer op te fleuren met prachtige planten en bloemen. Dat betekent dat we weer nieuwe planten en bloemen kunnen kopen voor de tuin. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met je groene avontuur, er zijn altijd planten die het goed doen in de lente en die je tuin een echte boost kunnen geven zonder dat je een echte tuinier hoeft te zijn. In dit artikel delen we vier planten die je echt moet planten in de tuin

Lavendel

In de tuin is het leuk om verschillende planten en kleuren te hebben. Lavendel is een prachtige plant die niet alleen heerlijk ruikt, maar ook nog eens heel decoratief is. Deze plant doet het goed in de lente en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in je tuin. Lavendel houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Daarnaast trekt deze plant ook nog eens bijen en vlinders aan, dit zorgt voor extra leven in je tuin. Planta lavendel in groepjes bij elkaar voor een nog groter effect en geniet de hele lente en zomer van de prachtige paarse bloemen.

Hortensia

Wie van kleur en geur houdt, zijn hortensia's de perfecte bloemen. Deze bloemen zijn echte blikvangers in de tuin en mogen niet ontbreken in het lijstje van planten die je in de lente moet planten. Deze planten bloeien van de vroege zomer tot de herfst en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals blauw, roze en wit. Hortensia's houden van een half schaduwrijke plek en vochtige grond. Deze bloemen groeien goed in de buurt van een schutting of muur voor extra steun en genieten van de prachtige bloemen die deze planten te bieden hebben. 

Daglelie

Daglelies zijn prachtige en populaire bloemen die de hele zomer bloeien en een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin. Daglelies komen voor in alle kleuren en bloeien in groepen, dit kan zorgen voor een leuk effect. Daglelies houden van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Daglelies in een border of langs een pad voor een kleurrijke en levendige uitstraling. Daarnaast zijn deze planten ook nog eens makkelijk te onderhouden, wat ideaal is voor beginnende tuiniers.

Vlinderstruik

Wie graag een hogere plant in de tuin wil hebben, dan zijn dan leibomen en vlinderstruiken de perfecte planten. De vlinderstruik is een plant die zijn naam eer aan doet, want deze struik trekt veel vlinders aan en zorgt voor extra leven in je tuin. Vlinderstruiken bloeien van de zomer tot de herfst en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals paars, roze en wit. De plant bloeit goed in de buurt van een zithoek of terras, zodat je optimaal kunt genieten van de vlinders die deze plant aantrekt. Daarnaast zijn vlinderstruiken ook nog eens makkelijk te onderhouden en kunnen ze goed tegen droge periodes.