/

Gebruik tyleenslangen voor duurzaam en betrouwbaar watertransport

Voor het transporteren van water over korte of langere afstanden, heb je goede buizen en slangen nodig. Je wilt er immers zeker van zijn dat het water goed aankomt en dat de slangen niet zullen barsten onder de druk of andere invloeden. Voor betrouwbaar watertransport kies je voor tyleenslangen. Deze zijn bij veel mensen bekend als PE slang en bieden een betrouwbare oplossing voor het verplaatsen van water. Gehele drainagesystemen zijn hiermee zelfs te realiseren en daarom zijn tyleenslangen het juiste materiaal. Tyleenslangen kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt, waardoor ze veelzijdig kunnen worden ingezet. Ze kunnen dienen als slangen waarmee je jouw tuin kunt besproeien, maar ook kun je er een drinkvoorziening voor dieren mee realiseren. Voor thuisgebruik door particulieren of als effectieve hulpmiddelen voor professionals, tyleenslangen zijn de aangewezen materialen waar je veel profijt aan ondervindt.

Teruplast als erkende leverancier

Tyleenslangen kun je aanschaffen bij Teruplast, de professionele groothandel die A-kwaliteit artikelen aan zakelijke afnemers levert. Wanneer je op zoek bent naar de beste manieren om water te verplaatsen, dan kun je hier rekenen op deskundig advies en begeleiding. Een persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel, waarbij een sterke klantrelatie wordt opgebouwd. Je vindt hier ruim 11.000 artikelen van Europese A-merken, waaronder tyleenslangen van uitzonderlijke kwaliteit. De tyleenslangen zijn duurzaam in gebruik, doordat ze zelfs onder zware weersomstandigheden heel blijven. Zo hoef je je geen zorgen te maken over lekkages. Het water dat je door de slangen wilt voeren, zal de tocht kunnen blijven vervolgen. Teruplast is een erkende en gewaardeerde partner in het aanleveren van topkwaliteit producten, waardoor je ook een betrouwbare werking van tyleenslangen mag verwachten.

Werkdrukverschillen op tyleenslangen

Zodra water door slangen loopt, is er sprake van een bepaalde druk. Het kan zijn dat je water wilt verplaatsen over korte afstanden, maar ook kan het voorkomen dat water langere afstanden zal moeten afleggen. In zulke gevallen is een hogere druk nodig om het water in de juiste richting te sturen. Werkdrukken verschillen tussen 6,3 bar, 10 bar of soms zelfs 16 bar. Andere werkdrukken zijn uiteraard ook mogelijk. Tyleenslangen zijn nodig om het water te verplaatsen, zonder dat de druk afneemt. Door de veelzijdigheid waarin deze slangen zijn te gebruiken, zorgt de aanschaf en inzet van tyleenslangen voor een betrouwbare oplossing bij het aanleggen van drainagesystemen. Verschillende tyleenslagen en -buizen zijn bovendien met elkaar te verbinden, door specifieke tyleen koppelingen in te zetten.

Tyleenslangen als waterleiding

Tyleenslangen zijn uitstekend te gebruiken als waterleiding. Je kunt hiervoor diverse varianten kiezen, elk met een blauwe streep of DVGW-keuring of KIWA keurmerk. Het voordeel hiervan is dat de buizen vervolgens ook uitstekend geschikt zijn voor drinkwater. De tyleenslangen zijn van goede kwaliteit en uiterst flexibel en buigzaam. Dit neemt echter niet af van hun kracht. Tyleenslangen zijn namelijk erg sterk en zullen niet stuk gaan door invloeden als vorst. Zelfs als het water in de slangen bevriest, zullen de slangen van tyleen niet barsten. Zodra het water ontdooit, stroomt het met gemak verder. Tyleenslangen zijn hierdoor zowel boven als in de grond te gebruiken en zorgen voor een optimale doorstroming van water. Kies voor slangen met een grotere diameter in omvang, wanneer je wilt profiteren van een grote doorvoersnelheid. Zo is veel water over langere afstanden te verplaatsen.